Home

Multiple Sclerose (MS)

Fysiotherapeuten spelen een belangrijke rol bij de behandeling en ondersteuning van mensen met MS. MS is een chronische neurologische aandoening die het zenuwstelsel aantast en kan leiden tot diverse fysieke beperkingen.

 

Fysiotherapeuten kunnen helpen bij het verminderen van symptomen en het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met MS. Ze kunnen individuele oefeningen en therapieën aanbieden om de spierkracht, coördinatie, balans en mobiliteit te verbeteren. Daarnaast kunnen ze ook advies geven over het omgaan met vermoeidheid, pijn en andere symptomen die vaak voorkomen bij MS.

 

Het MSZorg netwerk is een samenwerkingsverband van verschillende zorgprofessionals, waaronder fysiotherapeuten, ergotherapeuten, neurologen, dietisten ect., gespecialiseerd in de behandeling van MS. Het netwerk heeft als doel om de zorg voor mensen met MS te optimaliseren door het delen van kennis en expertise. Ze streven naar een integrale aanpak waarbij verschillende disciplines samenwerken om de beste zorg te bieden aan mensen met MS.

 

Naast dat wij al jaren in het MSZorg netwerk participeren, hebben wij ook al jaren ervaring met de behandeling van deze patiënten groep. Wij hebben meerdere therapeuten welke een master opleiding in geriatrie gevolgd en/of specialisaties op dit gebied, waardoor voor elke klacht, of combinatie van klachten een passende therapeut.