Home

Schoudernetwerk

Wat is het Schoudernetwerk?

Twee van onze therapeuten zijn aangesloten bij Schoudernetwerk Oostelijk Zuid Limburg, dit is een onderdeel van Schoudernetwerk Nederland. Het Schoudernetwerk is een netwerk van fysiotherapeuten die zich d.m.v. nascholing en bovengemiddelde interesse hebben gespecialiseerd in klachten rondom de schoudergordel, het schoudergewricht en de

halswervelkolom.

 

In onze praktijk zijn Isa Blezer en Sanne Offermans gespecialiseerde

schouderfysiotherapeuten. Dat betekent dus dat zij naast de fysiotherapie opleiding dus extra opgeleid zijn om onderzoek en behandeling van schouderklachten te doen.

 

Wat doet een schouderfysiotherapeut?

Via het Schoudernetwerk bestaat er een samenwerking met de orthopeden van de schouderpoli van het Zuyderland ziekenhuis in Heerlen en Sittard-Geleen. Deze orthopeden weten ons vaak te vinden om een operatie te voorkomen bij bepaalde aandoeningen of juist om de revalidatie na een operatie te begeleiden.

Echter behandelen wij de klachten het liefst in de eerste lijn nog voordat het zo ver komt dat u naar de orthopeed doorgestuurd wordt. Dit omdat fysiotherapie en/of oefentherapie voor de meeste schouderklachten juist de meest succesvolle behandeling is. 

 

Aarzel dan ook niet om bij stijfheid van de schouder, instabiliteit van de schouder of pijnklachten in schouderbovenarm-of nekregio de schouderfysiotherapeut te consulteren.

 

Zie voor meer informatie over de samenwerking met Schoudernetwerk Oostelijk Zuid Limburg: www.schoudernetozl.nl