Home

Kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie de Bundeling

Kinderfysiotherapie in geheel Zuid-Limburg met kwaliteit hoog in het vaandel. Wat ons onderscheidt van anderen praktijken is dat wij al meer dan 45 jaar expert zijn in kinderfysiotherapie en een groot topteam van maar liefst 12 kinderfysiotherapeuten hebben, waarbinnen elk weer eigen expertises heeft. Hierdoor hebben wij voor haast elke hulpvraag, een geschikte en gespecialiseerde kinderfysiotherapeut. Bij complexere of meervoudige pathologiën zetten wij soms ook meerdere therapeuten in, om expertise te bundelen. Zo streven wij altijd naar de allerbeste therapie op maat voor uw kind. 

We werken nauw samen met medische professionals en zorgverleners en leveren met trots de therapie binnen zeer veel instellingen, instanties en speciaal onderwijs binnen heel Zuid-Limburg (zie samenwerkingen) om uitgebreide zorg te bieden aan alle kinderen van 0 tot 18. 

 

Wanneer Kinderfysiotherapie? 

In het menu op deze pagina vindt u een overzicht met een grote greep uit de specialisaties die wij op het gebeid van kinderfysiotherapie aanbieden. 

Wij bieden deskundige zorg om kinderen te helpen hun vaardigheden te ontwikkelen en actief deel te nemen aan het dagelijks leven, of het nu gaat om school, sport of gezinsactiviteiten.

Kinderfysiotherapie onderscheidt zich van algemene fysiotherapie door zijn gespecialiseerde kennis van de motorische ontwikkeling, kind gerelateerde aandoeningen en de impact daarvan op groei en ontwikkeling. Het aanleren van vaardigheden, met name motorische vaardigheden, verloopt op verschillende manieren gedurende de verschillende leeftijdsfasen. Bovendien gaan motorische stoornissen vaak hand in hand met cognitieve of leerproblemen, sociaal-emotionele stoornissen en gedragsproblemen. De kinderfysiotherapeut beschikt daarom over specifieke pedagogische en didactische kennis en vaardigheden, en technische expertise voor de behandeling van jonge maar ook oudere kinderen.

Voor aanvullende details kunt u terecht op de website van de Nederlandse Vereniging voor Kinderfysiotherapie (www.nvfk.nl).