Home

Scoliose (Schroth) therapie Kf

Scoliose (of kyfose) Specifieke oefentherapie.

 

Voor een wervelkolomaandoeningen zoals scoliose, kyfose of bij systeemziekten zoals reumatoïde artritis en de ziekte van Bechterew, gaat u het beste naar een gespecialiseerde Schroth therapeut.

 

De Bundeling is ruim 10 jaar dé in scoliose en kyfose gespecialiseerde praktijk van de regio Parkstad en daarbuiten.

Jarenlange en uitgebreide ervaring met kinderen, jongeren, volwassen en ouderen met scoliose en uitgebreide scholing op dit gebied, garanderen een persoonlijke en op maat gemaakte aanpak voor iedereen, ongeacht leeftijd en het type scoliose dat je hebt.

 

Wat is een Scoliose?

Een scoliose is een (driedimensionale) zijwaartse verkromming van de wervelkolom en de rug. Vaak leidt deze verkromming ook tot vervorming van de borstkas, de zogenaamde gibbus.

 

Wat is een Kyfose?

Een kyfose is een voor-achterwaartse verkromming van de wervelkolom en rug. Daarom wordt kyfose ook wel eens een 'bolle rug' genoemd.

 

Er wordt door ons o.a. gewerkt volgens de Schroth ISST methode. Dit is de uit Duitsland afkomstige originele en uitgebreide 3-dimensionale oefenmethode vernoemd naar Catharina Schroth. Daarnaast is scholing gevolgd tot SEAS-therapeut ( Scientific Exercise Approach to Scoliosis). Dit  is de Italiaanse methode van het ISICO kennis instituut.

Er wordt ook gekeken naar de houding en je krijgt specifiek, op je eigen rug en situatie afgestemde adviezen en oefeningen om je houding te corrigeren, de wervelkolom te mobiliseren en/of de juiste spiergroepen te trainen of juist te rekken. 

 

Door scoliose of kyfose kunnen ook problemen ontstaan zoals ademhalingsklachten, bewegingsbeperkingen, vermoeidheid en pijnklachten. Deze klachten kunnen ook als behandeldoel worden meegenomen tijdens de behandeling.

 

De Juveniele Idiopathische Scoliose komt het meest voor, maar door ons uitgebreide en gespecialiseerde team lukt het bij de Bundeling vrijwel altijd om ook bij de minder gangbare vormen van scoliose of kyfose fysiotherapie op maat te geven. Bijvoorbeeld als het gaat om het jonge kind met een aangeboren (congenitale) scoliose. Maar ook bij neuromusculaire scoliose of degeneratieve (Novo)scoliose.

 

Wil je meer lezen over scoliose en de genoemde behandelmethoden:

https://schroth-therapeut.nl

http://www.schroth-limburg.nl

https://www.schrothmethod.com

https://en.isico.it